ShellDispenser-Dev gebruiken

Om ShellDispenser-Dev in uw project te kunnen gebruiken moet u ervoor zorgen dat het ShellDispenser-Dev.dll bestand door uw applicatie gevonden en geladen kan worden.  Dit kan worden bereikt door het ShellDispenser-Dev.dll bestand naast uw applicatiebestanden te plaatsen, of door het aan de "path" omgevingsvariabele toe te voegen.  ShellDispenser-Dev heeft verder geen andere bestanden of registerinstellingen nodig om te werken, en laat ook geen bestanden of registerinstellingen achter.

Hierna gebruikt u ShellDispenser-Dev zoals u elke andere dll module in uw project zou gebruiken.  Zie de Ontwikkelomgeving opzetten helppagina voor meer informatie over het opzetten van uw ontwikkelomgeving.

Zodra de functies in het ShellDispenser-Dev.dll bestand toegankelijk zijn kunt u ze gebruiken.  Voordat u een functie in de dll gebruikt moet u eerst de SDD_Initialize functie aanroepen.  Deze functie initialiseerd de dll op de goede manier met uw licentiegegevens.  Zie de Gebruik uw licentie helppagina voor meer informatie over hoe u uw licentiegegevens doorgeeft.

Als de SDD_Initialize functie succesvol is aangeroepen, kunt u van alle andere functies gebruik maken.  De complete lijst van alle functies en codes kunt u vinden op de functieoverzicht pagina.

De meeste functies geven een SDD_Result code terug.  Deze code verteld u of de functie zijn taak goed kon uitvoeren (SDD_ResultOK), of alles goed verliep maar met wat waarschuwingen (SDD_ResultWarning), of of er fouten tijdens de uitvoering zijn opgetreden (SDD_ResultError).

Nadat u een functie heeft aangeroepen kunt u verdere informatie (zoals de precieze fout- of waarschuwingsmelding) bemachtigen door de SDD_GetNextStatus functie aan te roepen.  Deze functie geeft u een SDD_Status waarde die beschrijft wat er is gebeurd, of SDD_StatusNoMore als er niets noemenswaardigs te vertellen valt.  Merk op dat een SDD_ResultOK code alsnog extra details kan bevatten, dus roep in dat geval ook SDD_GetNextStatus aan als u in deze statussen geïnteresserd bent.  Er kan ook meer dan &eactute;&eactute;n status code beschikbaar zijn nadat een functie is aangeroepen, dus roep SDD_GetNextStatus herhaaldelijk aan totdat het SDD_StatusNoMore teruggeeft.

Om de huidige status van Verkenner te krijgen roept u de SDD_ShellState functie aan.  Het geeft u een SDD_ShellState code terug die weergeeft hoe Verkenner momenteel werkt.

Om Verkenner te sluiten, starten en te herstarten kunt u de SDD_Close, SDD_Start en SDD_Restart functies aanroepen.  Ze zullen niet terugkeren totdat hun taak is volbracht, alhoewel het (her)starten van Verkenner klaar zal zijn zodra Verkenner draait en vensters gemaakt heeft.  Het kan echter zijn dat Verkenner op dat moment nog geen volledig werkende gebruikersinterface toont.